Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Wachtlijst

BARNEVELD - De afdeling maatschappelijk wei-lc van de Hervormde Diaconale Stichting heeft het afgelopen jaar een wachtlijst kunnen wegwerken door een halve formatieplaats extra in het leven te roepen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting over 1996. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van het Personen Alarm Systeem van de stichting steeg vorig jaar van 88 naar 135. Het werkgebied van de stichting bestaat uit Barneveld, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Voorthuizen, Zwartebroek/Terschuur.

Delft op Internet

DELFT - Binnenkort is het mogelijk het Delftse stadhuis via Internet te bezoeken. Deze maand moet de eerste opzet van de virtuele versie van het ambtelijk hart van de stad gereed zijn. Het digitale stadhuis, ontwikkeld door het Delftse bedrijf Radical, moet voor de burgers eenvoudig toegankelijk worden. Naast het opvragen van informatie kunnen ook elektronische formulieren worden aangevraagd, ingevuld en weer ingezonden.

Samenwerking

DORDRECHT - SGP, RPF en GPV in Dordrecht komen volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw met een gemeenschappelijke lijst. De drie partijen werken plaatselijk al sinds 1982 samen. Lijsttrekkers worden de drie zittende raadsleden. Gehoopt wordt volgend jaar een vierde raadszetel in de wacht te slepen. Een pr-commissie zal zich buigen over een gezamenlijk fractieprogramma. De partijen blijven wel aanspreekbaar op hun eigen programma’s.

Wachtlijsten

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - Het Drechtsteden Ziekenhuis Dordrecht/Zwijndrecht gaat op korte termijn wat doen aan de lange wachtlijsten. Geld dat het ministerie hiervoor heeft beschikbaar gesteld, wordt zo snel mogelijk ingezet. Het ziekenhuis vindt de bijdragen van het Rijk overigens ontoereikend.

Duurzaam bouwen

DORDRECHT - Het bouwproject van vijftig koopwoningen aan de Wantijdijk in de Dordtse wijk Oudelandshoek is door staatssecretairs Tommei uitgeroepen tot voorbeeldproject op het gebied van duurzaam bouwen. Het project is een van vijftig bouwprojecten in Nederland die deze status hebben geki’egen. De uitgekozen projecten worden als voorlopers gezien van toekomstig bouwen.

Rivalen

RIJSWIJK - Het motief van de schietpartij woensdagmiddag in Rijswijk moet worden gezocht in „rivaliserende Haagse partijen”. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd. Het incident had omstreeks 12.00 uur plaats op de Huis te Landelaan. Vanuit twee autós schoten in totaal ongeveer zes personen op elkaar. Eén auto met daarin twee personen reed weg en stopte even verderop. Zwaargewond strompelde een slachtoffer een café binnen. De man is geopereerd en wordt nu in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Bouw school vertraagd

VEENENDAAL - Het college van Veenendaal heeft besloten enkele groepen van de basisscholen Het Baken en Het Mozaïek tijdelijk te huisvesten in noodlokalen van het CLV. De noodvoorziening is noodzakelijk omdat de geplande nieuwbouw van de basisscholen in de wijk Petenbos is vertraagd. In januari ‘98 moet de nieuwbouw gereed zijn.

Kasteelbezoek

WERKENDAM - De leerlingen van groep 7 van de Rehobothschool in Werkendam brachten gisteren een bezoekje aan het Kasteel Dussen. Juf Henny Schermers kende het kasteel al, omdat zij er als RPF-raadslid regelmatig vergadert. Burgemeester H. Heilegers en onderwijswethouder P. Ribbers hebben alle scholen van de gemeente Werkendam uitgenodigd voor een bezoekje. De Rehobothschool ging als eerste op de uitnodiging in.

Muzikaal monument

WOUDRICHEM - In sociaal-cultureel centrum ‘t Rondeel in Woudrichem vond donderdagavond de première plaats van “La forza della loro vita”, een muzikaal monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Hercules-vliegramp. Het werd gecomponeerd door Rob Goorhuis, in opdracht van de gemeente Woudrichem en een aantal muziekverenigingen. Het werk is opgedragen aan twee omgekomen inwoners van Woudrichem. Burgemeester Worrel voerder onder anderen het woord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken