Bekijk het origineel

Begeerten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Begeerten

2 minuten leestijd

„...zo zal Hij u geven de begeerten uws harten”. Ps. 37:4b

Zie dat u een grondige kennnis krijgt van uw eigen nood en gebrek, en ook van de nietigheid en ledigheid die in uzelf is. Bezie uv/ eigen nood en belijd dat de begeerte naar de Heere Jezus ontbreekt. Want weet dat het niet in uw eigen vermogen is, een verlangen en een begeerte naar Christus te hebben, ja, al was het dat alle engelen in de hemel, en alle leraren op de aarde u bewogen, en de hand van de Heere ontbrak, zo kon u nog niet één stap naar de hernel zetten.

Och, ga dan naar Hem Die deze begeerte in uw ziel kan en wil werken. Het is de klacht van Gods ware volk dat zij geen goede begeerte in hun ziel kunnen vinden. Ik hoor er een zeggen: „Heb ik genade ontvangen? Neen, naar het leven van mijn kind kan ik verlangen, de wereld begeer ik, maar ik kan niet verlangen naar de rijkdommen van de Heere Jezus Christus”.

Is het zo met u? Bedenk dat die begeerte niet groeit in uw eigen tuin, die kan niet voortkomen uit de wortel van uw eigen vermogen. O, smeek dan God of Hij ze in u wil werken, Hij heeft het beloofd! Haal daarom een begeerte bij de Heere, uit de belofte: „De rokende vlaswiek zal Hij niet uitblussen”.

Hij zal u een begeerte schenken naar Christus en Zijn genade. En als het Hem dan belieft Zelf te komen in het hart dat Hem zo begeert, dan laat Hij enige liefde in die ziel dalen en die baart wederzijds een liefde tot God. „Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad” (IJoh. 4: 19)”.

Isaac Ambrosius

(De eerste, middelste en laatste dingen, 1660)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Begeerten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken