Bekijk het origineel

Gorilla valt agenten aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gorilla valt agenten aan

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG (AP) - Politieagenten in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg zijn gisteren in de dierentuin aangevallen door Max, een gorilla van 120 kilo, die kort daarvoor was beschoten door een gewapende man, die tijdens een achtervolging in de gorillakuil was gesprongen om aan de agenten te ontkomen. De verdachte is neergeschoten en gearresteerd.

Max viel eerst de ongewenste bezoeker aan om zijn partner Lisa te beschermen. De man haalde daarop twee keer de trekker over, waardoor Max in zijn kaak en in zijn schouder werd geraakt. Volgens de agenten richtte de man vervolgens zijn pistool op hen, waarna ze hem met een schot in de heup uitschakelden.

Max was nog steeds „vrij boos”, zoals sergeant Percy Alberts het later uitdrukte, en viel de schietende agenten aan. Hij beet twee agenten voordat het dierentuinpersoneel hem met een verdovend spuitje tot bedaren wisten te brengen. Alberts verstuikte zijn enkel.

Na onderzoek bleek dat Max niet ernstig gewond was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Gorilla valt agenten aan

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken