Bekijk het origineel

Japan voorziet verdere groei van economie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Japan voorziet verdere groei van economie

2 minuten leestijd

TOKIO (KRF/DPA) - Het herstel van de Japanse economie wordt sterker. De huidige opleving zal aanhouden door een stabiele groei van de investeringen en een verbetering op de arbeidsmarkt, zo staat in het jaarrapport dat het economisch planbureau van de regering van Japan gisteren naar buiten heeft gebracht

In het begin van het lopende begrotingsjaar, dat in april aanving, is de groei van de economie weliswaar bescheiden gebleven, maar dat lag hoofdzakelijk aan de verhoging van de btw in die maand. Hierdoor besloten Japanners aan het eind van het vorige begrotingsjaar nog gauw even een aantal aankopen te doen.

Maar dit effect is nu aan het verdwijnen, zo stelde een functionaris van het planbureau in een toelichting op het rapport. De belastingverhoging zorgde weliswaar voor een verlaging van het besteedbaar inkomen, maar de verbetering op de arbeidsmarkt heeft dit inmiddels tenietgedaan en zorgt ervoor dat de Japanners nu juist meer te verteren hebben. De opleving van de economie is een voorzetting van het herstel dat zich vooral in de tweede helft van het vorige begrotingsjaar manifesteerde. Toen krabbelde de economie na een aantal moeizame jaren overeind, vooral doordat bedrijven hun voorraden verminderden, hun personeelsbestand inkrompen en hun productiecapaciteit omlaagschroefden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Japan voorziet verdere groei van economie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken