Bekijk het origineel

Vat met pesticide lekt in toestel van Alitalia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vat met pesticide lekt in toestel van Alitalia

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - By het lossen van een passagiersvliegtuig van Alitalia iiit Rome is gisteravondrondtienvoor zeven lekkage aan een vat met een pesticideachtige stof geconstateerd. De passagiers die uit Italië kwamen, hadden toen het toestel al veriaten, de nieuwe reizigers stonden op het punt het vliegtuig te betreden.brandweer onderzocht het middel en depte het weg en heeft het vat veilig verpakt. Het toestel had tien vaten aan boord. Het toestel wordt nu schoongemaakt. Een woordvoerster van Schiphol kon niet zeggen of Alitalia vaker permethrin vervoert en of dat is toegestaan. Zij verwees naar een woordvoerder van de Italiaanse maatschappij, die echter gisteravond niet te bereiken was. Het is de tweede keer deze maand dater een lekkage met permethrin plaatsvindt op Schiphol. Op 9 juli kwam de brandweer in actie om een lekkage te repareren aan een vat dat was opgeslagen in een gebouw van Airport Cargo. Toen kwamen vijf mensen met het gif in aanraking. Zij hadden geenklachten.In juni kwam een lekkage aan het licht van radioactief materiaal in een KLM-toestel. De Rijksluchtvaartdienst is momenteel bezig het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht in kaart te brengen. Die stoffen betreffen niet alleen radioactief materiaal en pesticiden, maar ook parfums.

Het vat, met een inhoud van 30 tot 50 liter, bevatte het lichte landbouwgif permethrin. De lekkage vond plaats in de laadruimte van het toestel. Een van de lossers is met de vloeistof in aanraIdng gekomen maar heeft daar, zo lijkt het, geen gevolgen van ondervonden. Een speciaal gaspakkenteam van de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Vat met pesticide lekt in toestel van Alitalia

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken