Bekijk het origineel

Van Dorp wil samengaan met Jonkers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Dorp wil samengaan met Jonkers

2 minuten leestijd

NIEUWEGEIN (ANP) - De op de Amsterdamse beurs genoteerde Van Dorp Groep (kantoonvaren en medische wegwerpartikelen) wil fuseren met het familiebedrijf Jonkers Holding in Sneek Jonkers is via de groothandelsdochter Despec Supplies internationaal actief op het gebied van accessoires en verbniiksartikelen voor computers en kantoormachines.

De fusie moet haar beslag krijgen door aandelenruil. Technisch gezien neemt Van Dorp de winstgevende Jonkers over. Deze is groter dan Van Dorp. Van Dorp boekte vorig jaar een omzet van ƒ 238 miljoen. Jonkers zit op ƒ 400 miljoen per jaar. De eigenaren van Jonkers, de familie Van Bameveldt (67,86 procent), ABN Amro Beurs Introductiefonds en Participatiemaatschappij Heerenveen, krijgen op het moment van de fusie een belang van 50 procent in Van Dorp, alsmede een niet-aflosbare converteerbare obligatielening van nomninaal ƒ 5 miljoen. Voor de lening kunnen aandelen Van Dorp worden verkregen tegen ƒ37,50. Op de Amsterdamse beurs doen deze stukken rond de ƒ 23. Er komen afspraken over een gefaseerde verkoop van aandelen van de nieuwe eigenaren.

Volgens de directie van Van Dorp past de operatie in de eerder dit jaar aangekondigde heroriëntering. Het bedrijf zei toen dat de sterke Nederlandse positie in kantoorartikelen moet worden uitgebreid tot een internationale positie in kantoor- en computerartikelen. Verder moest de agendasector (onder meer Succes) worden versterkt. Een aantal bedrijven ging in de verkoop. Daarin komt door de fusie geen verandering. Het gaat om Lukie Cranenburg in Den Bosch en Stadtman in Medemblik (beide kantoorartikelen), de winstgevende The Arrow in Winschoten (lederwaren) en de Medistad-groep (Medemblik).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Van Dorp wil samengaan met Jonkers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken