Bekijk het origineel

Happart: Niets van doen met zaak-Cools

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Happart: Niets van doen met zaak-Cools

2 minuten leestijd

BRUSSEL - De Waalse socialistische europarlementariër José Happart ontkent ten stelligste dat hij iets te maken heeft gehad met de moord zes jaar geleden op zijn prominente Luikse partijgenoot André Cools. Vorige week had Richard Taxquet gezegd dat de opdrachtgevers van de moord op Cools gezocht moesten worden in de PS-groep rond José Happart.

Taxquet noemde ook de naam van zijn voormalige chef, oud-minister Van der Biest. Taxquet zit zelf in de Luikse Lantin-gevangenis als een van de hoofdverdachten in de zaak-Cools. Men verdenkt hem er vooral van de moord op Cools georganiseerd te hebben, maar het is tot nu toe nooit duidelijk geworden wie de opdrachtgevers voor die moord waren. Taxquet zegt dat het Luikse parket probeert om hem alle schuld in de schoenen te schuiven. Behalve Happart heeft ook Van der Biest ontkend dat hij iets met de moord op Cools te maken heeft gehad. Beide politici genieten volgens Taxquet bescherming van het Luikse parket omdat er nauwe banden bestaan tussen de groep rond Happart en de Luikse procureur-generaal Thily, die haar benoeming aan de socialistische partij te danken zou hebben. Ook zij heeft onmiddellijk fel uitgehaald naar Taxquet en de beschuldiging van de hand gewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Happart: Niets van doen met zaak-Cools

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken