Bekijk het origineel

PvdA-kamerlid voor behoud kazematten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PvdA-kamerlid voor behoud kazematten

1 minuut leestijd

KORNWERDERZAND (RD) - PvdA-kamerlid G. Valk vindt dat het Kazemattenmuseum Komwerderzand erkenning alsrijksmonumentverdient

De politicus bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan de verdedigingswerken op de kop van de Afsluitdijk. Dat deed hij naar aanleiding van berichten over de problemen met betonrot. Hij zei redelijk optimistisch te zijn over de kansen op erkenning als beschermd monument. „De aanvraagprocedure is gestart. Ik wacht af, maar zal een vinger aan de pols houden”.

Valk nam op eigen initiatief een kijkje bij het museum. De PvdA’er was onder de indruk van het complex.

Nederlandse soldaten brachten daar het Duitse leger in mei 1940 een flinke slag toe. „De kazematten dienen mede daarom zeker als monument bewaard te blijven”.

Het ministerie neemt de uiteindelijke beslissing over de aangevraagde monumentenstatus. De gemeente en de provincie dienen de kazematten bij het Rijk als monument voor te dragen. Valk voorziet geen problemen. „Indien er toch knelpunten ontstaan ben ik zeker bereid te bemiddelen”.

De muren van de Stelling Komwerderzand zijn aangetast door betonrot. Totale renovatie kost ongeveer 400.000 gulden. Daarvoor is subsidie en dus een monumentenstatus nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PvdA-kamerlid voor behoud kazematten

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken