Bekijk het origineel

Palestijnen ontmantelen bommenfabriek Harnas

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Palestijnen ontmantelen bommenfabriek Harnas

Netanjahoe: Arafat bestrijdt geweld niet

2 minuten leestijd

BETHLEHEM (AP) - De Palestijnse veiligheidsdienst heeft in Beit Sahour, een dorpje bij Bethlehem op de Westoever, een bommenfabriek van de fundamentalistische Hamasbewing ontmanteld, bi een flat werden naast 30 kilo explosieven ook Israëlische legeruniformen, joodse gebedsdoeken, keppels, pruiken en valse baarden aangetroffen, heeft de Palestijnse politiecommandant Kamal Sheikh gisteren bekendgemaakt

Kolonel Sheikh zei dat drie Palestijnen waren aangehouden, onder wie de eigenaar van de flat, die werd gebruikt om één of diverse bomaanslagen voor te bereiden. De Harnas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor tientallen bloedige aanslagen op Israëlische doelen, onder meer die in maart op een ca- fé in Tel Aviv, waarbij drie vrouwen en de dader van de aanslag om het leven kwamen.

„Wij hebben explosies weten te voorkomen en wij hebben een bloedbad weten te voorkomen”, luidde het commentaar van Sheikh.

„Degenen die deze fabriek bestuurden, bereidden bomaanslagen voor en wilden de overeenkomst die wij met de Israëliërs hebben torpederen”.

De Israëlische autoriteiten proberen uit te zoeken of de bom die is gebruikt voor de aanslag in Tel Aviv, aftomstig was van de fabriek in Beit Sahour, meldde de krant Yediot Ahronot. Sheikh zei dat de Palestijnse autoriteiten de fabriek op het spoor waren gekomen toen zij onderzoek deden naar de dood van een Palestijn, vorige week in Bethlehem, die kennelijk om het leven is gekomen omdat een bom te vroeg tot ontploffing kwam.

Nalatig

De Palestijnse leider Jasser Arafat is er door de Israëlische regering van premier Benjamin Netanjahoe van beschuldigd niets te ondernemen tegen het tegen Israël gerichte geweld. Palestijnse pohtiemensen zouden zelfs actief betrokJcen zijn bij plannen voor bomaanslagen. Zondag liet Arafat ten minste vier politiemensen oppakken. Hij heeft ook een onderzoek laten instellen naar de beschuldigingen.

Netanjahoe reageerde koeltjes op de actie. „Ik zou graag zien dat er voortdurend zulke prestaties zouden worden geleverd”, zei hij. „Deze acties tegen Hamas moeten methodisch, voortdurend en dagelijks plaatsvinden, dan pas zullen we onder de indruk zijn”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Palestijnen ontmantelen bommenfabriek Harnas

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken