Bekijk het origineel

Zuid-Koreanen steunen Kia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuid-Koreanen steunen Kia

1 minuut leestijd

SEOUL (KRF) - In Zuid-Korea is gisteren een actie van start gegaan om autofabrikant Kia en daarmee het hele Kia-congomeraat van de ondergang te redden.

Tientallen burgergroeperingen en het personeel van de onderneming hebben toegezegd er alles aan te zullen doen om ICia er weer bovenop te helpen.

„Er bestaat grote bezorgdheid over de mogelijkheid dat wanneer Kia instort de hele economie van Zuid-Korea schade lijdt”, aldus een woordvoerder van een van de groepen. „Kia is een bedrijf van mensen, wij burgers hebben besloten alles te doen om te helpen”.

Er zijn ongeveer 68 groepen opgericht om aanstaande autokopers te overtuigen van de noodzaak een Kia aan te schaffen. Ongeveer 18.000 vakbondsleden bij het concern hebben beloofd ieder omgerekend ongeveer ƒ22.000 bij te dragen. Het geld komt uit eigen zak en van familieleden en vrienden.

Het personeel van Kia heeft toe gezegd af te zien van bonussen. Bovendien willen ze in hun zomervakantie en tijdens de weekwisseling doorwerken. De werknemers hoeven dit jaar geen loonsverhoging en zijn zelfs bereid loon in te leveren als dat nodig is. Ze hebben plechtig beloofd ieder zeker één Kia te zullen verkopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Zuid-Koreanen steunen Kia

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken