Bekijk het origineel

DSM steekt miljard in Duits bedrijf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

DSM steekt miljard in Duits bedrijf

Concern wil groeien in polyolefinen

2 minuten leestijd

HEERLEN - Het chemieconcern DSM wil sterk uitbreiden op het gebied van polyetheen en polypropeen. Daarvoor neemt het Heerlense bedrijf de Duitse fabrikant Vestolen GmbH over van het concern Veba Oel AG. In totaal wordt de komende jaren 1 miljard gulden in dit bedrijf geïnvesteerd.

DSM wil de productiecapaciteit voor polyolefinen op de Vestolen-locatie in het Duitse Gelsenkirchen de komende jaren uitbreiden door dè bouw van twee nieuwe fabrieken. Op dit moment bedraagt de capaciteit voor polyetheen per jaar 150.000 ton en voor polypropeen 200.000 ton. Dat wordt respectievelijk met 300.000 en 250.000 ton uitgebreid. Het chemieconcern schat dat voor nieuwbouw, modernisering en ovema me de komende jaren 1 miljard gulden zal worden uitgetrokken.

Het Heerlense bedrijf wil met de vandaag bekendgemaakte plannen bereiken dat het rond het jaar 2000 een van de leidende en meest concurrerende Europese producenten van polyolefinen (thermoplastische kunststoffen) wordt, met een totale capaciteit van meer dan 2,5 miljoen ton per jaar. Bestuursvoorzitter ir. S. de Bree noemt de polyolefi nen „een belangrijke en winstgevende bouwsteen in onze business portfolio”. Volgens hem wordt de al sterke positie in polyetheen door de expansieplannen „tot ver in het eerste decennium van de volgende eeuw gewaarborgd”. In polypropeen hoopt De Bree „een van de leidende leveranciers” te worden.

Polyetheen wordt gebruikt voor verpakkingsmaterialen zoals flessen, zakken, folies en films. Polypropeen is ge schikt voor verpakkingen en voor textiel (vloerbedeldiing), voor de auto-industrie (bumpers, dashboards) en voor de elektronische industrie.

Omvang beperkt

Vestolen heeft een omzet van ongeveer 400 miljoen Dmark. Er werken circa 550 mensen. De Bree noemt de omvang van het bedrijf „relatief beperkt”, maar hij verwacht dat er na de geplande modernisering en uitbreiding sprake zal zijn van sterke synergie met de polyolefinen-activiteiten in Geleen.

DSM maakt in Geleen diverse typen polyetheen. De capaciteit ligt op 1 miljoen ton per jaar. DMS Polyethylenes heeft een omzet van 1,5 miljard gulden. Voor polypropeen zal de capaciteit in Geleen eind 1997 550.000 ton per jaar bedragen. De omzet van DSM Performance Polymers ligt op 1 miljard gulden per jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

DSM steekt miljard in Duits bedrijf

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken