Bekijk het origineel

Renault-arbeiders akkoord met sociaal plan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Renault-arbeiders akkoord met sociaal plan

2 minuten leestijd

BRIJSSEL - De arbeiders van de Renault-&briek in MIvoorde Iieblien gisteren met een overgrote meerderiieid van 92 procent het sociaal plan goedgekeurd dat door directie en vbonden was uit-werkt Vorige week had het administratief personeel al het eigen afvloeiingsplan aanvaard.

Slechts een kleine minderheid verwierp het sociaal plan en pleitte ervoor de strijd om Renault open te houden voort te zetten. De vestiging gaat overigens niet helemaal dicht. Er blijven nog 400 arbeidsplaatsen open voor activiteiten van Renault zelf. Erg veel duidelijkheid bestaat er nog niet over de aard van die nieuwe activiteiten.

Verder heeft Renault beloofd op zoek te gaan naar investeerders die buiten het bedrijf 200 banen extra willen creëren. Voor al diegenen voor wie dit geen oplossing biedt, zal het bedrijf assistentie verlenen bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Renault zal verder diegenen die een werkloosheidsuitkering krijgen twee jaar lang een extra premie betalen naast de vertrekpremie die iedereen krijgt die opstapt. Ten slotte is er een regeling voor vervroegd pensioen voor ongeveer 640 werknemers.

De christelijke en de liberale vakbond hadden de werknemers aangeraden om het plan goed te keuren. De socialistische vakbond was minder tevreden, maar meende dat het resultaat het maximaal haalbare was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Renault-arbeiders akkoord met sociaal plan

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken