Bekijk het origineel

Nieuwe parlement Albanië vergadert voor de eerste keer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe parlement Albanië vergadert voor de eerste keer

2 minuten leestijd

TIRANA (RTR/ANP) - Het nieuwe parlement van Albanië komt vandaag voor een eerste zitting bijeen. Dan zal snel duidelijk worden of de Sociaiisten van Fatos Nano, die met hun hondgenoten een tweederde meerderheid hebhen in het parlement, erin slagen de orde in het land te herstellen. /

De Socialisten beloofden voor de verkiezingen dat alle gedupeerden van de piramidespelen hun geld terug zullen krijgen. Vanaf de eerste zittingsdag zal ook blijken hoe het parlement omgaat met president Berisha van de Democratische Partij.

Berisha kondigde voor de verkiezingen aan af te treden als zijn partij zou verliezen. Later zei hij dat hij niet zou samenwerken met een regerende Socialistische Partij, maar dat hij pas aftreedt als al zijn „grondwettelijke plichten zijn volbracht".

Berisha’s aftreden wordt met smart afgewacht door zijn politieke tegenstanders. Zij i-ijn bang dat hij zich nog wil bemoeien met de kabinetsformatie. Berisha is mordicus tegen een premierschap voor Fatos Nano. Nano was eerder premier in de overgangsregering onder Ramiz Alia, na de ineeninstorting van het communistisch regime. Daarna zat hij jaren in de gevangenis wegens vermeende corruptie en verduistering van Italiaans ontwikkelingsgeld.

De Democratische Partij van Berisha zou de eerste parlementszitting vandaag boycotten, als protest tegen de volgens hen onvolkomen stembusgang op 29 juni. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) noemde de verkiezingen verre van perfect, maar wel acceptabel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Nieuwe parlement Albanië vergadert voor de eerste keer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken