Bekijk het origineel

Haagse tasjesdief bekent tot dusver 26 berovingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Haagse tasjesdief bekent tot dusver 26 berovingen

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Hagenaar die ervan wordt verdacht in de periode april-juli ongeveer 68 tasjes te hebben gestolen, heeft in 26 gevallen een bekentenis afgelegd. Dat heeft de Haagse persofficier mr. N. Zandbergen gisteren gezed.

De persofficier sluit zeker niet uit dat de 26-jarige man in de toekomst meer tasjesroven bekent. „Maar waar de teller blijft steken, is op dit moment nog niet te zeggen”.

De tasjesdief zorgde voor nogal wat beroering onder oudere Haagse vrouwen. De politie bereikten geluiden van directeuren van bejaardentehuizen waarvan de inwoners de straat niet meer op durfden.

De verdachte wordt vandaag voor de raadkamer voorgeleid. Hij heeft al eerder voor dergelijke vergrijpen vastgezeten. Al stelend wilde hij in zijn behoefte aan verdovende middelen kunnen voorzien.

De politie kon de verdachte verleden week in de kraag vatten toen hij zijn vermoedelijk 68e slachtoffer maakte. Rechercheurs kwamen tot die schatting omdat de man steeds op dezelfde manier te werk ging en slachtoffers telkens eenzelfde signalement van de dader opgaven.

Bij de 26 berovingen die de man heeft bekend hepen tien slachtoffers lichamelijk letsel op. Eén vrouw moest wegens heupletsel zes weken in het ziekenhuis blijven. De man ontkent een andere vrouw beroofd te hebben die als gevolg van die actie aan één oog blind raakte. De politie verdenkt hem daar wel van.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Haagse tasjesdief bekent tot dusver 26 berovingen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken