Bekijk het origineel

Nieuw relletje rond busbaan Utrecht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuw relletje rond busbaan Utrecht

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De afzetting van een gedeelte van de Utrechtse Nobelstraat heeft gisteren bij winkeliers en horeca-uitbaters voor commotie en hooglopende irritatie gezorgd.

De ondernemers langs die verkeersader in het centrum meenden dat de gemeente daarmee voortijdig en illegaal een begin had gemaakt met de aanleg van de omstreden vrije busbaan. In een boze fax aan de gemeente eisen zij’onmiddellijke verwijdering van de obstakels. Om de commotie te sussen heeft de gemeente gistermiddag in allerijl een deel van de afzetting verwijderd.

Een verkeersdeskundige van de gemeente ontkent dat de wegversperring is opgeworpen als voorbereiding voor werkzaamheden voor de baan. De palen zijn uitsluitend geplaatst als snelheidsremmende maatregel, laat hij weten.

Na de invoering van het autoluwe centrum in november werd de Nobelstraat door geringer verkeersaanbod als racebaan gebruikt. De winkeliers en omwonenden waren niet van tevoren op de hoogte gebracht van de nieuwe verkeersmaatregel. Dat was er door de vakantietijd „bij ingeschoten”.

De gemeente is enkele weken geleden begonnen met de aanleg van een proefstuk van de vrije hoogwaardigvervoersbaan in de Lange Viestraat, enkele honderden meters westelijk van de Nobelstraat. Half augustus moet dat gedeelte klaar zijn. Omdat de gemeente had verzuimd een speciale vergunning aan te vragen bij de welstandscommissie, spanden tegenstanders een kort geding aan. De bestuursrechter besloot de werkzaamheden niet te laten stilleggen, hoewel hij beaamde dat de gemeente op dat gebied in gebreke was gebleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Nieuw relletje rond busbaan Utrecht

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken