Bekijk het origineel

Europarlementariër Happart bedreigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Europarlementariër Happart bedreigd

2 minuten leestijd

BRIJSSEL - De Waalse socialistische europarlementariër José Happart z dat hij al geruime t[jd „met de dood wordt bedreigd”. Die bedreigingen komen volgens hem van de kant van de „affalmaffla”. Meer wilde hij daarover niet kwt in een interview met de televisiezender RTL.

Het Luikse parket heeft hem bescherming aangeboden, maar die heeft hij afgewezen. Uit voorzorg loopt hij wel al maanden rond in een kogelvrij vest. Zijn ‘levensverzekering’ vormen dossiers die voor de betrokkenen „erg bezwarend” zouden zijn. Happart heeft die documenten in veiligheid gebracht. Als hem iets overkomt, wordt dat materiaal onmiddellijk aan justitie overgedragen.

Happart zegt dat nog niet ge daan te hebben omdat hij „weinig vertrouwen heeft in het parket van Luik”.

Happart werd vorige week genoemd als mogelijke verdachte in de affaireCools. Deze prominente Waalse politicus werd zes jaar geleden vermoord. Happart heeft de beschuldiging dat de opdrachtgever(s) in zijn pohtieke omgeving gezocht moet(en) worden als „belachelijk” van de hand gewezen. Happart zorgde jaren geleden voor opzien in de Belgische politiek door als burgemeester van de Vlaamse randgemeente Voeren een fervent pro-Waals beleid te voeren. Sinds hij naar het Europees Parlement (EP) is’verbannen, is zijn invloed op de Belgische politiek afgenomen. Maar in Wallonië geldt hij nog steeds als een van de populairste politici.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Europarlementariër Happart bedreigd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken