Bekijk het origineel

Politie VS vindt lijk moordenaar van Versace

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie VS vindt lijk moordenaar van Versace

2 minuten leestijd

MIAMI BEACH (AP) - De politie van Miami Beach heeft vandaag bevestigd dat het ljk dat zü gisteravond op een woonboot aantrof inderdaad dat van Andrew Cunanan is, de man die werd gezocht wegens de moord op modekoning Gianni Versace.

Het lijk werd gevonden nadat zwaarbewapende politie-eenheden gisteravond de woonboot hadden omsingeld en vervolgens bestormd.

Op een in allerijl belegde persconferentie had politiechef Richard Barreto gisteravond laat gezegd dat de gevonden dode gelijkenis vertoonde met de enige verdachte van de moord op Versace. Forensisch onderzoek zal zekerheid moeten geven, zei hij. CNN meldde op basis van twee bronnen bij politie of justitie dat het lichaam inmiddels met zekerheid is geïdentificeerd als dat van Cunanan. Even later kwam de officiële bevestiging vari de politie.

De woonboot ligt ongeveer 4 kilometer ten noorden van de villa van Versace, die op 15 juli op zijn bordes werd doodgeschoten. De politie opende onmiddellijk een klopjacht op Cunanan, die door getuigen was aangewezen als de vermoedelijke dader en die reeds gezocht werd op verdeiiking van vier eerdere moorden. Sinds 15 juli heeft de politie talloze tips ontvangen. Vermoed werd dat Cunanan zich nog steeds in het zuiden van Florida ophield.

Meer dan 100 man van de politie en de federale recherche FBI togen gisteren naar de woonboot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie VS vindt lijk moordenaar van Versace

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken