Bekijk het origineel

Rotterdam start onderzoek onder Brienenoordbrug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdam start onderzoek onder Brienenoordbrug

Moeite met vinden aannemer

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat heeft eindelijk een aannemer gevonden die onder de Van Brienenoordbrug steigers lean bevestigen, waarna onderzoek gedaan kan worden naar de roestvorming onder de nieuwe brug. Dat maakte een woordvoerster van Rijkswaterstaat gistermiddag bekend.

Door de bouwvak had Rijkswaterstaat de grootste moeite een aannemer te vinden die steigers had en die kon bevestigen. Vorig weekeinde werd al roest geconstateerd in enkele haarscheurtjes in de nieuwe Van Brienenoordbrug, maar voor een uitgebreid onderzoek moest men onder de brug zijn. Gisteravond werden de steigers aangebracht en Rijkswaterstaat kon vandaag bekijken wat er met de brug aan de hand is. In elk geval werd daarom ook vanochtend nog een rijstrook van de brug afgesloten. Oorspronkelijk hoopte Rijkswaterstaat het werk aan de brug het vorig weekeinde al af te hebben. Nadat de roestplekjes waren gevonden, liep dat uit.

Vorig weekeinde begon namelijk ook het werk aan het Terbregseplein, het verkeersplein dat A16 en A20 verbindt. Die werkzaamheden vinden weliswaar grotendeels in de andere richting plaats, maar Rijkswaterstaat vreesde onveilige situaties tussen het verkeersplein en de brug. Maar daar is geen sprake van, aldus de woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Problemen

Er zijn wel wat problemen voor de Beneluxtunnel, een van de omleidingsroutes voor het verkeer dat normaliter via het Terbregseplein zou gaan. Het verkeersaanbod blijkt groter dan Rijkswaterstaat had gedacht. Maar omdat volgende week in het zuiden van Nederland ook officieel de bouwvak begint, verwacht Rijkswaterstaat dat het dan rustiger wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Rotterdam start onderzoek onder Brienenoordbrug

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken