Bekijk het origineel

Opgemerkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opgemerkt

2 minuten leestijd

Bomen (II)

Nee, mevrouw L. Walhout-Groenleer, niet onze bomen moeten langs onze wegen verwijderd worden, dat zou wat moois zijn. Laten we dan ook de andere obstakels langs onze wegen maar weghalen, dan kunnen ze nóg harder rijden! Nee, we rijden te hard, veel te hard, en met name de jonge mensen, vooral onze jongens, maken zich hieraan schuldig. Dat gaat ook met veel branie gepaard. (

De verkeersborden staan er niet voor niets. Als we 30, 50 of 60 rijden, vliegen we echt niet zo gauw uit de bocht of raken we de macht over het stuur kwijt. In negen van de tien gevallen is het onze eigen schuld, we negeren bijna alle verkeersborden, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. We mochten er eens wat meer bij bepaald worden, dat ons lichaam een tempel van de Heilige Geest is en dat we daar zuinig en voorzichtig mee om hebben te gaan!

Adam en Eva negeerden het gebod dat ze niet van die ene boom mochten eten, en ze deden het toch. Wie durft nog te zeggen dat wij beter zijn? De Heere beware ons ervoor!

Wat ook zo erg is in deze tijd, dat is de haast. De mens vliegt van het ene naar het andere en heeft nergens meer tijd voor. Het klinkt misschien erg cru, maar we hebben nauwelijks tijd om dood te gaan.

Jongens, meisjes en ook ouderen, laten we ons toch aan de verkeersregels en -borden houden en blijf heer in het verkeer, dan gebeuren er ‘bijna’ geen ongelukken meer. Een bijbelse opdracht! Een kostelijke opdracht!

B. Schadenberg

Aperloheve 63

8071 JN EIburg

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Opgemerkt

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken