Bekijk het origineel

Winst Baan gaat sterk omhoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Winst Baan gaat sterk omhoog

Aanpassing vanfiscaalregime

2 minuten leestijd

PUTTEN - De nettowinst van het softwaFeconcem Baan is in het tweede kwartaal met 138 procent gesten van 6,9 miljoen dollar naar 16,4 mOjoen dollar. Baan, dat computerpnrmmatuur maakt voor bedrij&processen, zag zgn kwartaalomzet toenemen van 88,5 miljoen tot een record van 146,1 miljoen dollar.

Over het eerste halfjaar, komt de nettowinst op 28,7 miljoen dollar, tegen 11,2 miljoen dollar vorig’jaar. De halfjaaromzet ging van 166,4 miljoen naar 269,9 miljoen dollar. Gisteravond werden de resultaten bekendgemaakt.

Aandeel

Het snel groeiende Baan is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Gisteren, vóór de publicatie van de kwartaalcijfers, steeg de koers van Baan in Amsterdam in een zeer vaste markt met 7 gulden tot 163,50 gulden. Vanmorgen opende het aandeel lager, maar daarna werd in lijn met de ontwikkelingen op de beurs de stijgende lijn ingezet. Rond tien uur stond Baan e op 164,30 gulden, tachtig cent boven de slotkoers van gisteren.

Halverwege deze maand kreeg Baan van de Nederlandse belastingdienst de bevestiging dat het gedurende tien jaar in aanmerking komt voor de nieuwe belastingwetgeving voor bedrijven die internationaal opereren.

De desbetreffende wet werd eind vorig jaar uitgevaardigd. Baan verwacht dat het gemiddelde belastingpercentage daardoor omlaaggaat van 39 tot 32 procent. Het lagere tarief wordt verwerkt in de resultaten over het derde kwartaal van dit jaar.

SAP

Baans. voornaamste concurrent, het veel grotere Duitse bedrijf SAP, liet gisteren weten in de eerste helft van dit jaar een winst voor belastingen te hebben geboekt van 582 miljoen mark. Dat is maar liefst 56 procent meer dan in de overeenkomstige periode van vorig jaar. „

De omzet groeide ook hard. Het bedrag kwam uit op 2,4 miljard mark, 51 procent meer. SAP liet verder weten een beursnotering in de Verenigde Staten te willen aanvragen. Op zijn vroegst wil het bedrijf de aanvraag eind 1998 doen. Analisten noemden de resultaten boven verwachting. Ze zullen zeker bijdragen aan de naam die SAP in de VS wil verwerven, zo zeiden ze.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Winst Baan gaat sterk omhoog

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken