Bekijk het origineel

Meer omzet voor juweliers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meer omzet voor juweliers

2 minuten leestijd

VOORBURG (ANP) - Het gaat beter met de goud-, zilver- en uurwerkwinkels. De juweliers zagen hun omzet vorig jaar met 3,9 procent stijgen tot circa ƒ1,6 miljard. De groei Vfas in het eerste kwartaal van dit jaar zel& 10 procent hoger, meldt de Federatie Goud en Zilver. De organisatie telt 1200 ledea

De edelmetaalsector kreeg het in de loop van de jaren negentig moeilijk door de economische malaise. De teruggang kwam -evenals bij eerdere recessieslater dan in andere branches. „Nederlanders bezuinigen nu eenmaal niet zo snel op het kopen van sieraden. Ze zien die vaak als een appeltje voor de dorst. Maar het herstel van onze markt komt ook later op gang, omdat men na een economisch slechte tijd eerst artikelen koopt die horen tot de directe levensbehoeften”, verklaart adjunct-directeur D. van Wijk van de federatie.

Dat de omzet van de edelmetaalsector stijgt, wil volgens de federatie niet zeggen dat de juweliers op hun lauweren kunnen gaan rusten. Van Wijk: „Zij moeten de ontwikkeling in andere branches beter volgen. Dat kan bijvoorbeeld door het vormen van winkelketens. Die zijn voor de consument goed herkenbaar en dat werkt drempelverlagend”.

Ook een meer open toegang van winkels kan volgens de federatie de verkoop van de juwelierszaken stimuleren. „De entree is nu vaak om veiligheidsredenen wat gesloten. Op zich heel begrijpelijk, maar door bijvoorbeeld presentatie achter glas is het zeker mogelijk meer mensen naar binnen te halen”.

De juweliers doen er ook goed aan meer in te spelen op trends in de kledingmode, aldus Van Wijk. Een extra dimensie aan de branche geven edelsmeden die in hun werkplaatsen een verkoopruimte inrichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Meer omzet voor juweliers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken