Bekijk het origineel

’Dolle’ rijkswacht beschiet collega

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

’Dolle’ rijkswacht beschiet collega

1 minuut leestijd

BRIJSSEL - Naast aUe zieheten poBtieoorlogen tussen de politiediensten in België, die het criminele onderzoek ‘soms eerder achteruit dan vooruit helpen, hebben onze zuiderburen er een nieuw fenomeen bij: de ene rijkswacht schiet op de ander.

Het gebeurde tijdens een nachtelijke patrouille in Ravels bij Turnhout. Tijdens een gewone routinerit raakte een van de twee rijkswachters zo opgewonden dat hij zijn collega een paar rake klappen uitdeelde. Die vluchtte het patrouillevoertuig uit, maar daarop trok de dolgedraaide rijkswachter zijn dienstwapen en vuurde. De vluchtende rijkswacht werd in het been getroffen. Het slachtoffer wist niettemin na enige tijd zijn opgewonden collega te kalmeren en hij sloot hem daarna in de patrouillewagen op.

De leiding van de rijkswacht is erg zwijgzaam over het incident. Men tast blijkbaar nog volledig in het duister over de oorzaak van de opwinding van de dolgedraaide agent.

Beiden mannen werden in het ziekenhuis van Turnhout opgenomen, de een voor zijn schotwond de ander voor psychologisch onderzoek. De uitslag is nog niet bekend, maar de schutter blijft wel ter beschikking van het parket. Nachtelijke patroijilles zijn blijkbaar gevaarlijker dan men denkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

’Dolle’ rijkswacht beschiet collega

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken