Bekijk het origineel

Peper akkoord met adviesrecht van OR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Peper akkoord met adviesrecht van OR

Kwestie breekpunt affaire-Brinkman

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Korpsbeheerder Peper heeft zijn verzet tegen het adviesrecht bij benoemingen van de ondernemingsraad (OR) van de politie Rotterdam-Rijnmond opgegeven. Dat heeft een woordvoerder van Peper vandaag bevestigd.

De OR had dat recht van de vorige korpschef Hessing gekregen, maar Peper vond het veel te ver gaan. De kwestie was een van de problemen die leidden tot de aanvaring tussen de OR en korpschef Brinkman. In juni besliste de onafhankelijke bedrijfscommissie al dat de OR het adviesrecht had. Peper kon alleen nog maar via de kantonrechter proberen de afspraak onderuit te halen.

Peper hoopte met de aanstelling van de ex-generaal Brinkman zijn greep op het regiokorps te verstevigen en een eind te maken aan de overlegcultuur binnen de politie. De OR heeft altijd het vermoeden gehad dat Brinkman wat dat betreft een geheime agenda had meegekregen van Peper en minister Dijkstal van binnenlandse zaken.

Brinkman heeft dat later ook wel eens impliciet toegegeven, door te zeggen dat hij klem zat tussen Peper en de OR. Maar dat was nadat hij ook in aanvaring was gekomen met Peper en de andere burgemeesters in het regionaal college. De burgemeesters en Peper steunden de korpschef door dik en door dun tot begin juni. Inmiddels is hij per 1 oktober ontslagen en komt begin augustus zijn opvolger, B. Lutken, naar Rotterdam.

Positief

Over Lutken heeft de ondernemingsraad inmiddels een positief advies uitgebracht, aldus een woordvoerder van de OR vanmorgen. De OR heeft overigens nog een ander probleempje liggen: het instemmingsrecht bij reorganisaties. Dat is ook door Hessing toegestaan, tegen de wil van Peper. De OR gaat er nu eerst over praten met Lutken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Peper akkoord met adviesrecht van OR

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken