Bekijk het origineel

Reisleider

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Reisleider

3 minuten leestijd

Sneller naar Calais

Het gereedkomen van de laatste kilometers van de tolvrije snelweg bij de Belgisch-Franse grens bespaart automobilisten ten minste een kwartier op een reis naar de veerbootterminals in Calais. Vanuit Breda is het via de E40/A16 nu ruim twee uur autorijden.

SuperSeaCat

Hoverspeed, die tussen Calais en Dover twee hovercrafts laat pendelen, heeft op dezelfde route nu ook een splinternieuwe SuperSeaCat in gebruik genomen. Het honderd meter lange en ultramoderne vaartuig - i n Italië voor ruim 70 miljoen gulden gebouwd- kan 774 passagiers en 175 auto’s in vijftig minuten het Kanaal overzetten. De Hoverspeedvloot kan nu in het hoogseizoen 22 ‘retourvluchten’ maken. Tot en met september gelden de volgende aanbiedingen voor een auto met vijf inzittenden: 3-dagenretour ƒ 175, 5-dagenretour ƒ 185, standaardretour ’ ƒ 350. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Breda vertrekt dagelijks een CitySprintbus, die passagiers in hartje Londen afzet. Wie tot 28 september van deze service op maandag tot en met donderdag gebruikmaakt, betaalt ƒ 109 voor een retour. Reserveringen: 06-0220083.

Elandsafari’s

In Songdalen, 20 kilometer ten westen van Kristiansand in Zuid-Noorwegen, worden in de zomer elandsafari’s gehouden. Met een busje word je naar de uitgestrekte, met rivieren doorsneden bossen gereden, waar sprake is van de hoogste concentratie elanden ter wereld. Tijdens sommige excursies worden meer dan vijftig elanden waargenomen. Voor informatie/boekingen: 00473812314.

Batobus

Net zoals de museumboot in Amsterdam, heeft Parijs tot 30 september een rondvaartboot met diverse opstappunten. Een leuke manier om bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad te bekijken. De boten vertrekken om de 25 minuten. Opstapplaatsen bij: de Notre Dame, het Hotel de Ville, het Louvre, de Eiffeltoren, het Musée d’ Orsay en Saint-Germain des Prés. De eerste rit kost 20 FF per persoon, de volgende 10 FF. Voordeliger is een dagpas, die 60 FF kost. De tickets kunnen bij de opstapplaatsen gekocht worden.

Water en stoom

De nieuwe fietsroute “Water en stoom in de Veluwezoom” beschrijft een aantal fietsroutes tussen Apeldoorn en Dieren met een maximale lengte van 50 kilometer. Tot 23 augustus is het mogelijk een stuk van de route per stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij te overbruggen (de fiets kan mee). De gids kost ƒ4, 50 en is verkrijgbaar bij de VW’ s in de Veluwezoom. De cultuurhistorische tochten leiden langs watermolens, landgoederen en kastelen.

Lavendelroutes

De Provence heeft acht “Lavendelroutes” uitgezet en in een brochure gevat. Voor de heerlijk geurende bloem moet je een beetje van de gebaande paden af Weg van de Provence die iedereen kent. De bloeiperiode is juli en de eerste helft van augustus. De Engelstalige brochure, die adressen van musea, lavendelboerderijen en distilleerderijen geeft, is op te vragen bij Comité Regional de Tourisme Provence-Alpes-Cote d’Azur: Espace Colbert, 14 rue SainteBarbe, 13231 Marseille.

Treinkorting

Tot 1 september is bij de Franse spoorwegen (SNCF) in Toulouse en wijde omgeving op de meeste stations voor 50 FF (ongeveer ƒ 17) de “Carte Plein Sud Loisirs” te koop. Deze kaart geeft dagelijks 50 procent korting op alle treinen in de regio Midi-Pyrénées, behalve op de tgv’s. Men kan er vanuit Toulouse mee tot Agen, Brive, Carcassonne, La Tour-de-Carol en tot Pau. De kaart is ook geldig op de spoorbussen (Autocars SNCF) en biedt verder reductie op de toegangsprijs van veel musea, boottochtjes, concerten, abdijen, stadswandelingen enzovoort.

Zomeraanbieding

Deze zomer heeft Mövenpick Hotels & Resorts een aanbieding: in juli en augustus kunnen twee volwassenen en twee kinderen tot zestien jaar voor 178 gulden, Duitse mark of Zwitserse frank overnachten in de beide Nederlandse hotels, alle Zwitserse en Duitse Mövenpick hotels en in Brussel en Praag. Informatie: 0800-0220717.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Reisleider

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken