Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Langer open

DORDRECHT - Het Leger des Heils in Dordrecht wil zijn servicecentrum voor dak- en thuislozen dagelijks meer uren openstellen om de toenemende overlast in het centrum terug te dringen. Het servicecentrum sluit nu nog de deuren tussen twee en vier uur. Vanaf 1 augustus zal de opvang overdag permanent van half elf tot half zeven geopend zijn.

Snelheid

EMMELOORD - In de tweede week van het project “Snelheidsbeheersing Flevoland” heeft de politie ruim 3600 voertuigen die te hard reden op de foto gezet. De politie kondigde gisteren aan dat de controles onverminderd doorgaan.

Waterschap

’s GRAVENMOER - Een bouwbedrijf uit Oosterhout begint op 15 augustus met het vergroten en moderniseren van het kantoorgebouw van het waterschap De Dongestroom.

Ongeval

KATWUK - Een ongeval bij Katwijk eiste vannacht een dode en drie gewonden. Het ongeluk gebeurde op de provinciale weg. De auto van het viertal raakte door onbekende oorzaak in de berm, botste tegen een bushokje en kwam achterstevoren tot stilstand tegen een boom.

Parkeervergunningen

KATWIJK - Bewoners van het centrum kunnen vanaf begin augustus parkeervergunningen aanvragen bij de gemeente Katwijk. Iedereen die ervoor in aanmerking komt, krijgt binnenkort een brief van de gemeente met een aanvraagformulier. Het gaat om de bewoners van de straten waar vanaf 1 september betaald parkeren geldt en die niet beschikken over eigen parkeerruimte.

Varen

NIEUWKOOP - De elektrisch aangedreven fluisterboten blijken een aanwinst te zijn voor de Nieuwkoopse Plassen. Het enige probleem is dat de opvarenden zich niet aan de uitgestippelde routes houden.

Camping helpt

NUNSPEET - Een spelavond op camping De Hofstee in Nunspeet bracht gisteren meer dan 2000 gulden op. Het geld werd overhandigd aan de stichting Escape uit Rijssen, die zich vanuit een christelijke levensovertuiging inzet voor drugsverslaafden.

Trouwzaal

PAPENDRECHT - Het Museum voor Moderne Kunst wordt tijdelijk trouwzaal als de huidige zaal verbouwd wordt. Dit voorstel heeft de raad gisteravond goedgekeurd. Twee aanstaande echtparen hebben zich nu teruggetrokken.

Dijkverzwaring

PAPENDRECHT - De VVD sprak gisteravond in de raad nog eens uit dat extra kosten van de dijkverzwaring niet voor rekening van de gemeente mogen komen. GS hebben eerder deze maand verordend dat bij de verzwaring een dijkverlegging moet plaatsvinden.

Dief

RIDDERKERK - Met de aanhouding van een 24-jarige man uit Ridderkerk heeft de politie tien diefstallen in bedrijven opgelost. De man liep zomaar naar binnen of gebruikte in een enkel geval een smoes. Hij stal elektrische gereedschappen.

Overleden

ROERMOND - Een 83-jarige Spanjaard die woensdagnacht op het station in Roermond door een intercitytrein werd overreden, is gisteren overleden.

Lekkage

URK - Een lek in een koelinstallatie van een voormalig visfileerbedrijf aan de Industrierondweg op Urk heeft gisteravond voor stankoveriast gezorgd. Het verkeer werd stilgelegd. De brandweer heeft met een nevelsproeier de vrijkomende ammoniakgassen bestreden. Uit metingen is gebleken dat de vrijgekomen concentraties geen direct gevaar opleverden.

Langer open

VEENENDAAL - Het Esso-benzinestation aan de Industrielaan is vanaf 1 september 24 uur per dag open. Het is de eerste onderneming in Veenendaal die 24 uur per dag open is. Wethouder T. van Herpen is ertegen, maar kan het niet verhinderen. Het college stelt dat de winkel bij het tankstation geen alcoholhoudende drank mag verkopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken