Bekijk het origineel

Calvijn-coUege dreigt 2 ton mis te lopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Calvijn-coUege dreigt 2 ton mis te lopen

School claimt alsnog vergoeding via RvS

2 minuten leestijd

DEN HAAG/GOES - Het Calvijn-college in Goes dreigt bijna 2 ton subsidie mis te lopen voor de in Krabbendijke gevestigde afdeling voor bouwtechniek, metaalbewerking en verzorging. In een beroepszaak voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State claimde het schoolbestuur gisteren dat het ministerie van onderwijs alsnog de opleiding veioedt.

Het Calvijn-college begon na gesprekken met staatssecretaris J. Wallage in 1993 voor eigen rekening met individueel voortgezet beroepsonderwijs (ivbo). De school verkeerde in het vertrouwen dat het ministerie in het schooljaar 1994 wel een vergoeding voor twee groepen leerlingen in het ivbo zou geven. Wallage en zijn ambte naren hadden immers mondeling hun instemming met deze opleiding betuigd.

De subsidie kwam echter tot grote schrik van de directie niet voor in het overzicht van de budgetten van de scholen. Voor het schoolbestuur was dit reden beroep in te stellen bij de Raad van State.

Foutje

Op de hoorzitting bij de Raad van State bleek echter dat het schoolbestuur geen beroep had ingesteld tegen het besluit van het ministerie, waarbij de hoogte van subsidie voor het Calvijncollege definitief werd vastgesteld. „Dat had u altijd moeten doen en niet eerst deze beroepszaak afwachten”, zei rechter bij de Raad van State mevrouw mr J. van der Meer.

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet over enige weken uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Calvijn-coUege dreigt 2 ton mis te lopen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken