Bekijk het origineel

Zuid-Holland wil meer deelauto’s

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuid-Holland wil meer deelauto’s

1 minuut leestijd

DORDRECHT - De provincie wil m september voor alle gemeenten in Zuid-Holland workshops over de deelauto organiseren. Doel daarvan is het creëren van een maatschappelijk draagvlak voor gedeeld autogebruik. Dat leidt tot minder ruimtegebruik, minder autogebruik en minder autokosten binnen gemeenten.

Deelauto’s zijn vervoermiddelen die door verschillende personen gebruikt worden voor het rijden naar het werk. Er zijn diverse vormen van deelautogebruik. Zo kunnen deelnemers een abonnement op een auto nemen voor bepaalde dagdelen. Ook kunnen ze op eèn adres een auto afhalen en de gebruikte tijd en kilometers afrekenen. Tenslotte is er een groot aantal mensen die zelfstandig de auto met buurtgenoten delen.

Uitgangspunt voor het principe van deelauto’s is het aanzienlijke autogebruik, terwijl de ruimte in de provincie schaars is. Bovendien gebruiken automobilisten het vervoermiddel inefficient. Volgens de provincie Zuid-Holland gebruiken automobilisten hun wagen vaak voor minder dan 10.000 kilometer per jaar en gemiddeld 1 uur per dag.

Het gebruik van een deelauto scheelt, zo stelt de provincie, burgers maandelijks honderden guldens. Een voordeel is bovendien dat mensen minder vaak de auto pakken. Al deze voordelen leiden ertoe dat 250 gemeenten al gebruikmaken van de deelauto. Het aantal deelnemers en uitgiftepunten groeit snel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Zuid-Holland wil meer deelauto’s

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken