Bekijk het origineel

Jemienieten claimen erfenis planeet Mars

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jemienieten claimen erfenis planeet Mars

2 minuten leestijd

SANA (AP) - Drie Jemenitische mannen, die beweren dat Mars hun eigendom is, hebben de NASA aangeklaagd wegens de ilegale invasie die het Amerikaanse ruimtevaartbureau op hun rode planeet heeft uievoerd.

„We hebben de planeet 3000 jaar geleden geërfd van onze voorouders”, zo beweerden Adam Ismail, Mustafa Khalil en Abdullah al-Umari gisteren in het Arabischtalige weekblad Al-Thawri. Ze hebben de rechtszaak aangespannen bij de openbare aanklager in Jemen.

Het onbemande Amerikaanse ruimteschip Pathfinder landde op 4 juli op Mars, waarna het marskarretje Sojourner aan een succesvol onderzoek begon. Haarscherpe foto’s van de verre planeet bereikten de hele wereld.

„Sojourner en Pathfinder, die eigendom zijn van de Amerikaanse regering, zijn op Mars geland en begonnen het te onderzoeken zonder ons daarvan op de hoogte te stellen of onze toestemming te vragen”, zo luidt de aanklacht.

De drie mannen eisen dat de NASA de Mars-missie onmiddellijk staakt zolang het Jemenitische gerechtshof geen vonnis heeft geveld. Ze willen ook dat de NASA stopt met het vrijgeven van informatie over de atmosfeer, het oppervlakte en de zwaartekracht van Mars omdat de ‘eigenaren’ van de planeet dat niet willen.

Ismail maakte gisteren duidelijk dat het niet om geld gaat. „We weigeren elk compromis of compensatie van Washington en dringen erop aan dat onze historische rechten worden beschermd”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Jemienieten claimen erfenis planeet Mars

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken