Bekijk het origineel

Meike Vernooy weer uitgeloot bij geneeskunde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meike Vernooy weer uitgeloot bij geneeskunde

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De briljante sclioliere Meike Vemooy is opnieuw uitgeloot voor de studie geneeskunde. Dat heeft een woordvoerder van de Erasmus Universiteit in Rotterdam bevestigd.

De achttienjarige Meike uit Maassluis kwam vorig jaar in het nieuws toen ze ook al werd uitgeloot voor haar favoriete studie, Meike slaagde vorig jaar met vlag en wimpel voor het gymnasium. Ze haalde een gemiddelde van 9,6 voor haar negen examenvakken. Ze kreeg echter een te laag nummer voor de loting en viel zoals verwacht buiten de boot.

Meike ging echter niet bij de pakken neerzitten. Ze ging in op het aanbod van de Erasmus Universiteit om in dienst te komen als onderzoeksassistente. Dankzij deze constructie kon ze colleges volgen. Ze mocht echter geen tentamens afleggen.

De Erasmus Universiteit probeerde aanvankelijk de loting te omzeilen en Meike direct tot de studie geneeskunde toe te laten. Minister Ritzen van onderwijs stak hier echter een stokje voor.

Dit jaar besloot het kabinet het lotingssysteem te veranderen. Scholieren die bij hun examen een gemiddelde van een acht halen, krijgen voortaan direct toelating tot studies waarvoor een maximumaantal studenten geldt. Naar verwachting gaat deze regeling pas over twee jaar in. Een wetsvoorstel van minister Ritzen moet echter nog door de Tweede en de Eerste Kamer, zo meldt het ministerie van onderwijs.

Meike Vemooy blijft het komend studiejaar in dienst van de Erasmus Universiteit. In 1999 is ze, als het voorstel is goedgekeurd, door de nieuwe regeling zeker van een plaatsje bij de studie geneeskunde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Meike Vernooy weer uitgeloot bij geneeskunde

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken