Bekijk het origineel

Bronwater met een vleugje fruit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bronwater met een vleugje fruit

Spa en Hero zetten nieuwe soorten gezond water in winkel

3 minuten leestijd

Van water krijg je niet zo gauw genoeg. Het lest de dorst beter dan menige Msdranlc of limonade. Dat verklaart wellicht het groeiende aanbod aan mineraal- en bronwaters. Zowel Spa als Hero zet nieuwe soorten water in de winkel. De laatste onder de naam Crystal Clear; een compleet nieuw merk.

Zonder water kunnen we niet bestaan. Zowel de wereldbol als ons lichaam bestaat voor maar liefst 70 procent uit water. Als het percentage water in ons Hchaam onder de 60 komt, is het bijna onmogelijk om te overleven. We kunnen wel vijftig tot zeventig dagen zonder voedsel, maar we kunnen slechts enkele dagen zonder vocht.

Vroeger dronken de mensen hoofdzakelijk koffie, thee, water uit de kraan of -als ze het troffen- limonade. Inmid-’ dels ‘leven’ de meesten op frisdrank. Ook mineraal- en bronwater wordt steeds meer gedronken. Het is meestal smaakvoller dan kraanwater. Bovendien vertrouwen veel mensen het leidingwater niet meer zo. Er zitten stoffen in die niet bepaald goed zijn voor de gezondheid. Mineraal- en bronwater daarentegen bevatten veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, koolzuur en zwavel. Ze zijn onder meer goed voor de opbouw van onze botten en onze groei.

Sprankelend

Spa en Hero zijn enkele producenten die zich met water bezighouden. Spa bracht onlangs een nieuw mineraalwa ter op de markt. De naam van deze dorstlesser is Marie Henriëtte, genoemd naar de bron waar het water vandaan komt. Ter verduidelijking: Marie Henriëtte is, zoals het gedronken wordt, hetzelfde zoals het in de bron aanwezig is. Er is dus niets aan toegevoegd, ook geen koolzuur. Marie Henriëtte is licht sprankelend van smaak. Daardoor is het aanmerkelijk milder (en voor de meesten duidelijk lekkerder) dan Spa Rood. De verwachting is dan ook dat deze frisdrank spoedig geliefd zal zijn. Het is een prima dorstlesser voor een warme zomer. Spa Marie Henriëtte kost per 1,5 liter ƒ 1,49. Van Hero heb je nu bronwater met een vleugje fruitsmaak: Crystal’ Clear. Het is een frisse en licht sprankelende drank, die verkrijgbaar is in drie smaken: Apple, Lemon en Peach. Crystal Clear is het eerste Nederlandse heldere bronwater met een lichte fruitsmaak. Het nieuwe ‘bronwater plus’ is een lichte en lekkere dorstlesser. Het is smaakvol en past tegelijkertijd in een gezond leefpatroon. In één glas Crystal Clear zit nog geen 1 kcal. Crystal Clear is te koop in 1,5 liter-flessen tegen de prijs van ƒ 1,89. We vonden dit een heel gunstige prijs!

Niet al het water uit onderaardse bronnen mag zomaar natuurlijk mineraalwater genoemd worden. Dit recht is exclusief voorbehouden aan water dat aan zeer strenge eisen voldoet. Deze eisen zijn vastgelegd in het Natuurlijk Mineraal- en Bronwaterbesluit (Warenwet). Natuurlijk mineraalwater wordt in het besluit onder andere omschreven als water dat bacteriologisch gezond is, uit een onderaardse bron afkomstig is waarvan de natuurlijke samenstelling gekenmerkt wordt door het constante gehalte aan mineralen, sporenelementen, andere bestanddelen of bepaalde uitwerkingen en door natuurlijke zuiverheid. Verder moet mineraalwater direct aan de bron worden afgevuld en in geen geval worden bewerkt. Het mag alleen gefilterd worden en er mag koolzuur verwijderd of toegevoegd worden. Bronwater daarentegen hoeft niet direct bij de bron gebotteld te worden.

N.a.v. Brochure “Natuurlijkmineraalwater”; uitg. Vereniging Nederlandse Frisdranken Industrie (NFI). De brochure is aan te vragen bij het secretariaat van de NFI, Postbus 26155, 3002 ED Rotterdam, tel. 010-4774033.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bronwater met een vleugje fruit

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken