Bekijk het origineel

Britse economie groeit stevig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Britse economie groeit stevig

1 minuut leestijd

LONDEN (KRF/RTR) - De economie van Groot-Brittannië blijft gestaag groeien, In het tweede kwartaal lag het bruto binnenlands product, de breedste graadmeter voor de economie, 3,4 procent boven het niveau van dezelfde periode een jaar geleden. Vergeleken met het eerste kwaraal kwam de groei uit op 0,9 procent

De (voorlopige) cijfers, die het Britse nationaal bureau voor de statistiek gisteren naar buiten bracht, kwamen nagenoeg overeen met de verwachtingen. Analisten onderstrepen dat dit groeitempo de Britse centrale bank onder druk houdt de rente verder te verhogen om het inflatiegevaar te kunnen afwenden.

De financiële markten hebben een hogere rente al ingecalculeerd. De meeste economen gaan uit van een basisrente van 7 procent eind dit jaar. De vraag is alleen nog wanneer de Bank of England het besluit neemt. Nu staat de basisrente op 6,75 procent.

Sommigen verwachten dat de bank nog dit jaar de rente naar 7,25 procent tilt, waarna volgend jaar het tarief op 8 procent komt te staan. „Dat zal eerder vroeg dan laat in het jaar gebeuren”, aldus een analist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Britse economie groeit stevig

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken