Bekijk het origineel

Koffie met een smaakje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koffie met een smaakje

1 minuut leestijd

Aan koBe kun je nu zelf een smaakje toevoen. Completa staat voor een serie ‘smaakmakers’ die vast door fervente kofSedrinkers gewaardeerd zullen worden.

Onder de naam Completa Royale heeft Friesche Vlag koffiecreamers met smaken ontwikkeld. Door een portiestick aan een kop vers gezette koffie toe te voegen, geef je je koffie een extra accent. De keuze is uit vier smaken: Cappuccino, Amaretto, Wiener Melange en Kaneel. Cappuccino, Amaretto en Wiener Melange zijn inmiddels populaire varianten in koffieland, Kaneel is volgens Friesche Vlag „echt een noviteit”. De portiesticks zitten in een doosje van acht stuks en kosten ƒ 2,99.

Oploskofjïe

Nog een koffienieuwtje is de Horizon-oploskoffie, waaraan het Max Havelaar-keurmerk verbonden is. Het gaat om een volle melange met een geurig aroma, samengesteld uit superieure bonen en volgens het vriesdroogproces gefabriceerd. Horizon-oploskoffie is te koop in potjes van 50 gram; goed voor veertig kopjes. De prijs bedraagt circa ƒ 4,89. Deze is beduidend hoger dan die van gewone oploskoffie. Dit komt doordat de koffie ingekocht wordt bij coöperaties van kleine koffieboeren, tegen voor hen gunstige handelsvoorwaardén. Onder de naam Horizon bestonden al zilvermerk en cafeïne-vrije koffie. De koffie is onder meer in Derde-Wereldwinkels te koop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Koffie met een smaakje

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken