Bekijk het origineel

Jaarrekening Oikos daalt met bijna 5 procent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jaarrekening Oikos daalt met bijna 5 procent

2 minuten leestijd

UTRECHT - De jaarrekening van het Oecumenisch Instituut Kerk en Ontwikkelingssamenwerking (Oikos) is in 1996 net onder de 1,5 miljoen gulden gebleven. Vergeleken met vorig jaar is dat een daling van bijna 5 procent.

Dit komt doordat de oecumenische organisatie minder subsidie kreeg. Oikos krijgt subsidie van kerken, de Stichting “Vrienden van Oikos” en de Nationale commissie voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling (NCDO). Vorig jaar ontving de organisatie voor bijna 1,2 miljoen gulden aan subsidies. Dit is 82 procent van de totale inkomsten. De projecten brachten 15 procent binnen. De verkoop van brochures 1 procent.

De personeelskosten drukten het zwaarst op de balans. Dit komt volgens de organisatie doordat Oikos geen projecten in het buitenlandfinanciert,maar activiteiten organiseert in Nederland. „Vooral voorlichting en onderzoek vragen nu eenmaal veel menskracht”, aldus’ Oikos. In totaal verdwijnt in deze post ruim een miljoen gulden. Het overige geld, bijna een halve ton, gaat op aan huisvestings- en kantoorkosten, projectkosten en publiciteit.

De campagne rond het ecohout uit de Solomon Eilanden heeft in 1996 veel publiciteit gehaald. Kern van dit project is dat de bewoners van de Stille-Zuidzee-eilanden op een duurzame wijze het tropisch oerwoud exploiteren. Oikos introduceerde datzelfde jaar de Max-Havelaar-banaan. In november vorig jaar startte Oikos de campagne “Iedereen aan tafel!”, in samenwerking met de kerken. Met deze actie vroeg de organisatie aandacht voor de visie van de kerken op het wereldvoedselvraagstuk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Jaarrekening Oikos daalt met bijna 5 procent

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken