Bekijk het origineel

KvK biedt uittrekselinfo via Internet aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

KvK biedt uittrekselinfo via Internet aan

3 minuten leestijd

De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KvK) is nu ook via Internet bereikbaar. Het aanvragen van een uittreksel uit het landelijke Handelsregister of het Verenigingen- en Stichtingenregister via Internet is goedkoper dan de ‘oude’ manieren: tien gulden per uittrekselaanvraag. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden.

Informatie over bedrijven kon al schriftelijk, telefonisch, per fax en via KvK Online verkregen worden. Het voordeel van de nieuwe service is dat de informatie snel verzameld kan worden: door in te loggen via de eigen serviceprovider en een aantal keren te klikken staat alles meteen op het scherm. Het enige dat nodig is voor het opvragen van een uittreksel is een persoonlijk password. Bij het afsluiten van de gebruikersovereenkomst met de KvK wordt een password gegeven. De overeenkomst is gratis en verplicht verder tot niets.

De gegevens die via Internet verkrijgbaar zijn, betreffen onder andere faillissement of surséance van betaling, de bevoegde functionarissen (inclusief de eventuele curator), nevenvestigingen, oprichtingsdatum, rechtsvorm en bedrijfsomschrijving. Bij bv’s en nv’s worden ook de kapitaalgegevens vermeld en de commissarissen. Binnenkort is ook informatie over de jaarrekening en de branche via Internet beschikbaar.

Actueel

De gegevens van de KvK op Internet zijn actueel. Elke dag worden wijzigingen in de landelijke registers doorgevoerd. Dit gebeurt ‘s nachts, van 24.00 tot 8.00 uur. De KvK is iedere werkdag via Internet bereikbaar van 8.00 tot 24.00 uur.

Via een bestelformulier of e-mail kunt u een password aanvragen. U tekent dan tegelijk een machtiging waarmee maandelijks automatisch het verschuldigde bedrag (10 gulden per aanvraag, exl. 17,5 procent btw) van uw bankrekening wordt afgeschreven.

Kvk Online

Om de KvK te bereiken logt u in via www.kvk.nl en kiest voor “Uittrekselinformatie”. Hierna start u de zoekopdracht, dit kan op bedrijfsnaam en op KvK-nummer. Vervolgens vult u uw password in en krijgt u toegang tot de bedrijfsgegevens. Deze kunnen direct worden geprint en zijn geschikt om in uw pc op te slaan. Als u slechts een globale indruk van het bedrijf nodig heeft, kunt u die gratis krijgen. Vóór de eigenlijke uittrekselaanvraag krijgt u namelijk al informatie over het bedrijf: is de vestiging opgeheven of ontbonden, of verkeert het bedrijf in faillissement of surséance van betaling?

Via modem en pc kunt u ook verbinding krijgen met KvK OnUne Nederland. Hier kunt u dezelfde uittrekseliriformatie krijgen als via Internet. Daarnaast biedt deze dienst nog andere mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld financiële informatie uit alle gedeponeerde jaarstukken van zo’ n 300.000 nv’s en bv’s opvragen. Het gaat daarbij om een overzicht van de financiële historie, balansgegevens, vermogensverhoudingen, omzet, winst- en verliesrekening, liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Verder heeft u via KvK Online toegang tot branche-informatie. Per branche worden de gemiddelde cijfers gegeven voor omzet, export, aantal werknemers en investeringen.

Voor KvK Online moet een jaarlijks abonnement betaald worden plus een bedrag per aanvraag.

Voor meer informatie: nv Databank Kamers van Koophandel en Fabrieken, 0348-424000.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

KvK biedt uittrekselinfo via Internet aan

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken