Bekijk het origineel

Boterprijs gaat 10 cent omhoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boterprijs gaat 10 cent omhoog

2 minuten leestijd

GROESBEEK - De noteringen vooi j on kaas bleven gisteren onveranderd Leeuvfarden noteerde voor de Goudst kaas 5,60 gulden en voor de Edammei bol 5,80 gulden per kg.

De niet geheel onbevredigende binnenlandse afzet, maar vooral de gOedc buitenlandse vraag uit derde landen had tot gevolg dat de officiële notering voor boter met 10 cent werd verhoogc tot 7,35 gulden per kg.

De Duitse markt is vast en ook daai trokken de prijzen aan. Er is daar aanzienlijk minder boter in de PO (particuliere opslag) genomen dan vorig jaar. Men verwacht verdere prijsstijgingen. Tot begin juli bleef de Duitse productie circa 6 procent achter bij vorig jaar.

De kaasproductie was in die periode 3,3 procent groter. In Nederlanc handhaaft zich een niet geheel onbevredigende afzet in het binnenland. Voorlopige cijfers geven aan dat in de week tot 18 juli bij een geschatte productie van 12.251 ton ongeveer 9150 ton kaas werd uitgevoerd. In dezelfde week van 1996 bedroeg de productie. 12.739 tor en de uitvoer eveneens 9150 ton.

De officiële notering voor mageremelkpoeder bestemd voor de veevoedersector steeg met 3 cent tot 4,48 gulden. Voor weipoeder ging de notering met 2 cent omhoog tot 82 cent per kg.

In de week tot 5 juli werd door veehouders 4 procent minder afgeleverd dan vorig jaar. De boterproductie was met 2777 ton 3 procent kleiner dan vorig jaar. Aan melkpoeder werd 4038 ton geproduceerd (minus 2 procent), met een aandeel van 1650 ton magei melkpoeder (plus 39 procent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Boterprijs gaat 10 cent omhoog

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken