Bekijk het origineel

Brill woensdag op lokale markt effectenbeurs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brill woensdag op lokale markt effectenbeurs

2 minuten leestijd

LEIDEN (ANP) - Certificate van aandelen van de wetenschappdijke uitgeverij Koninklijke Brill ajn vanaf woensdag te koop op de lokate markt van de Amsterdamse effectoibeurs. Brill staat nu nog op de incourante markt genoteerd.

De promotie naar de lokale markt gaat gepaard met een splitsing van de aandelen in de verhouding 8:1. Wanneer wordt uitgegaan van de laatste koers van 414 gulden, gaat een aandeel 51,75 gulden kosten. De beurswaarde van “de kleine uitgeverij (75 medewer-j kers) bedraagt daarmee l)ijna 36 milJ joen gulden. i

Veel gehandeld is er de afgelopen’ tijd niet in het aandeel Brill. De gemiddelde omzet bedraagt deze maand 288, stuks (dubbeltelling), terwijl er 86.666 aandelen zijn uitgegeven. In juni gingen dagelijks 1300 stukken van hand tot hand.

Brill-directeur R. Kasteleijn verwacht dat de handel zal toenemen vanaf woensdag. „We worden beter zichtbaar nu de koers ieder moment op de beeldschermen van Reuters en Bloomberg staat. Ook de splitsing zal tot meer han-j del leiden”. i

Brill boekte vorig jaar op een omzet] van 15,8 miljoen gulden een winst na’ belastingen van 1,15 miljoen gulden.! Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in! wetenschappelijke uitgaven op het ge-j bied van religie, geschiedenis en islam/ oriëntalistiek. Ook heeft Brill een biologiefonds. Kasteleijn verklaarde dat de officiële notering een betere toegang biedt tot de kapitaalmarkt. Concrete plannen voor een emissie zijn er echter’ niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Brill woensdag op lokale markt effectenbeurs

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken