Bekijk het origineel

Vroeg op voor Pony Parade

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vroeg op voor Pony Parade

Nicole: „Ik ben iedere dag op de manege”

2 minuten leestijd

HOORN - Ze is zestien jaar en gek van pony’s en paarden. Voor Nicole Schaechter uit Hoorn was het dan ook geen vraag of ze naar de Pony Parade in haar woonplaats zou gaan. Woensdag stond ze om zes uur op om haar twee lievelingen te borstelen, eten te geven en om nog een stukje te gaan rijden. Daarna begon het feest

Woensdagmorgen.- Bijna honderd pony’s en ezels lopen door het centrum van de Noord-Hollandse stad Hoom. Keurmeesters staan klaar om het een en ander op waarde te schatten. Veel toeristen genieten van de dieren met hun berijders. Nicole is er ook, mét Snoepie en met Rosita. De pony’s worden iedere dag door haar vertroeteld. „2feker nu, in de vakantie, ben ik iedere .dag op de manege te vinden, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Dat is supergezelüg. Al m’ n vriendinnen zijn er ook. We nemen eten mee en zijn de hele dag met de dieren in de

In de prijzen

Woensdag bleek het z’n vruchten te hebben afgeworpen. Tijdens de keuringen vallen ook Snoepie en Rosita in de prijzen. Snoepie sleept -samen met haar berijdsterzelfs twee keer een beker in de wacht, als derde prijs. Nicole is trots op haar dieren en het hun dat duidehjk merken. „Ja afloop hadden ze wel een suikerklontje verdiend”.

Na de keuringen vertrekken de pony’s naar de parkeerplaatsen. Een gezamehjke lunch met hun baasjes gaat er nu wel in. „Het was een schitterend gezicht. AUe pony’s kregen een bos wortelen. Of ze dat eigenhjk wel lekker vinden? Nou, ja ze aten het op”. Nicole en haar vriendinnen krijgen een zakje met brood en wat te drinken.

Een hechte band

De zestienjarige is helemaal weg van haar twee pony’s. „Jlormaal gesproken ga ik’ ook altijd na schooltijd naar de dieren toe. Wat het leuke aan een pony is? Je krijgt met de dieren een hechte band. Ik ken hen en zij kennen [ mij. Als ik aan kom lopen, komen ze meteen naar me toe”.

Nicole wil van haar hobby graag haar vak maken. Na de vakantie begint ze met de opleiding dierverzorging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vroeg op voor Pony Parade

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken