Bekijk het origineel

Legercommandant Papoea’s gegijzeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Legercommandant Papoea’s gegijzeld

1 minuut leestijd

PORT MORESBY (AP) - Opstandige soldaten hebben vanmorgen de commandant van de strijdkrachten van Papoea-Nieuw-Guinea in zijn huis gegijzeld en eisen amnestie voor hun rol in een muiterij afgelopen maart.

De gijzelingsactie komt op het moment dat de twee officieren die de muiterij hadden geleid aangeklaagd zullen worden. De muiterij was gericht tegen het aannemen van huurlingen. De voormalige generaal Jerry Singirok zal naar verwachting morgen aangeklaagd worden wegens opruiing, terwijl zijn rechterhand, majoor Walter Enuma, in het weekeinde werd opgepakt.

Enuma werd echter afgelopen nacht door gewapende soldaten bevrijd. Dezelfde groep opstandige soldaten gijzelde naderhand de commandant van de strijdkrachten, generaal Leo Nuia, in diens woning in de hoofdstad Port Moresby. Volgens een militaire woordvoerder zouden er gesprekken gaande zijn tussen Enuma en Nuia. De opstandige soldaten zouden amnestie eisen voor alle troepen die betrokken waren bij de muiterij in maart, verklaarde de chef van staven van Papoea-Nieuw Guinea, kolonel Eric Ani, voor de Nieuw-Zeelandse radio. Ze willen hun eisen ook voorleggen aan premier Bill Skate, aldus de advocaat van Enuma.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Legercommandant Papoea’s gegijzeld

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken