Bekijk het origineel

NS-top boos op spoonvegvakbond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NS-top boos op spoonvegvakbond

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen zijn boos over de manier waarop de spoorwegvakbond FSV de publiciteit heeft gezocht naar aanleiding van het treinongeluk vrijdag by Hotfddorp.

Tijdens de weekwisseling bracht de bond een brief aan de raad van bestuur van de NS naar buiten waarin hij zijn bezorgdheid uitsprak over de veiligheid op het spoor. NS vindt dat hierdoor het bedrijf onnodig in een kwaad daglicht is geplaatst en dat het schade is toegebracht.

T. Regtuyt van de raad van bestuur schreef gisteren aan de FSV dat het beter was geweest eerst overleg met de NS te zoeken in plaats van grootscheeps de media te benaderen. De verhoudingen tussen NS en vakbonden zijn open en met respect voor elkaar. „Daarin past onzes inziens niet wat dit weekend is gebeurd”.

De FSV vreest dat door de toenemende concurrentie op het spoor de NS meer aandacht heeft voor commerciële doelen dan voor de veiligheid en arbeidsomstandigheden van het personeel. NS bestrijdt dit. Het voldoen aan alle veihgheidseisen is een belangrijke voorwaarde voor commercieel succes.

Naar het ongeluk bij Hoofddorp zal een uitgebreid onderzoek komen, waarbij de Spoorwegongevallenraad nauw is n betrokken. Sluitstuk van het onderzoek is het nemen van maatregelen om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen, zo schrijft Regtuyt aan de FSV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

NS-top boos op spoonvegvakbond

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken