Bekijk het origineel

Verkoop pc’s blijft gestaag toenemen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkoop pc’s blijft gestaag toenemen

2 minuten leestijd

NEW YORK (KRF/AFP) - De verkoop van personal computers over de gehele wereld is in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode van 1996 toegenomen met 15 procent tot 18,2 miijoen stuks. In het eerste kwartaal bedrog de groei ook 15 procent

In de Verenigde Staten nam de verkoop in het tweede kwartaal toe met 19 procent tot 7,5 miljoen pc’ s, zo blijkt uit gisteren, gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau International Data Corporation. West-Europa liet een meevallende groei zien van 11 procent, terwijl de afzet in Japan met slechts 6 procent toenam.

Compaq versterkte zijn positie als grootste fabrikant. De verkoop van het Amerikaanse bedrijf nam toe met 42 procent tot 2,17 miljoen apparaten, goed voor een marktaandeel van 11,procent. IBM handhaafde zich op de tweede plaats met een groei van 20 procent tot 1,66 miljoen stuks.

Hewlett-Packard klom dankzij een verkoopgroei van 48 procent tot 1,04 miljoen stuks van de zesde naar de derde plaats. Vierde is Dell, dat met 52 procent vooruitging naar 1,02 miljoen pc’ s. Nummer vijf op de wereldranglijst, de Amerikaans-Japanse combinatie Packard Bell NEC, moest zich tevreden stellen met een groei van 5 procent tot 970.000 stuks.

De grootste vijf producenten wisten hun gezamenlijke marktaandeel te vergroten van 33 procent tot 37,7 procent. De verkoop van de overige fabrikanten nam in het tweede kwartaal met slechts 7 procent toe tot 11,36 miljoen stuks.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verkoop pc’s blijft gestaag toenemen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken