Bekijk het origineel

Opnieuw executies na rellen in China

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opnieuw executies na rellen in China

1 minuut leestijd

PEKING (AP) - In de Chinese provincie Xinjiang zijn negen mensen geëxecuteerd die te maken hadden met de dodelijke moslimonlusten van 5 februari, zo heeft een rechtbankfunctionaris gisteren gezegd. In totaal zijn er nu twaalf mensen ter dood gebracht in verband met het geweld, waarbij tien mensen om het leven kwamen en 140 gewonden vielen.

De negen werden op 22 juli samen met 22 anderen in het openbaar veroordeeld tijdens een zitting die 4000 toeschouwers trok, zo berichtte het officiële dagblad van Xinjiang.

Rechtbankfunctionaris Zhang in de districtshoofdstad Yining verklaarde in een telefoongesprek dat de doodvonnissen later werden voltrokken. Drie anderen kregen een voorwaardelijke doodstraf, zeven levenslang en de rest gevangenisstraffen, oplopend tot achttien jaar.

In april werden ook al 27 mensen tot gevangenisstraffen veroordeeld in verband met rellen. De politie schoot toen twee mensen dood toen een groep demonstranten de bus met gevangenen die naar de gevangenis reed probeerde tegen te houden.

De rellen van 5 februari behoorden tot de ernstigste sinds de komst van het communisme in 1949.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Opnieuw executies na rellen in China

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken