Bekijk het origineel

VS-bemiddelaar Ross reist af naar Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VS-bemiddelaar Ross reist af naar Israël

Vredesbesprekingen gedeeltelijk hervat

2 minuten leestijd

JERUZALEM (AFP/DPA/RTR) - De Amerikaanse bemiddelaar Dennis Ross wordt morgen in Israel verwacht voor besprekigen, zo is in Jeruzalem van officiële zijde vernomen. Ross zal vervolgens een rondreis door het Midden-Oosten maken.

Ross zal „een paar Amerikaanse ideeën” overbrengen, opdat het vredesproces wordt voortgezet, aldus een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Washington.

De komst van Ross volgt op de aan kondiging maandag dat Israël en de PLO na vier maanden hun vredesbesprekingen gedeeltelijk zullen hervatten. De gemengde Palestijns-IsraëUsche commissies gaan weer praten over de uitvoering van het eerste autonomieakkoord. De PLO wil echter het echte overleg over definitieve autonomie pas hervatten als Israël afziet van de bouw van de nieuwe wijk Har Homa bij Oost-Jeruzalem. Dat was in maart de kwestie waarop de besprekingen tussen de twee partijen zijn afgebroken.

Volgens Israëhsche kranten brengt Ross een nieuw Amerikaans vredesplan mee, waarin Washington eist dat Israël gedurende een halfjaar afziet van de bouw van nieuwe joodse nederzettingen. Van hun kant moeten de Palestijnen zich verplichten met Israël samen te werken op veihgheidsgebied.

Waarschuwing

De Egyptische president Moebarak heeft gisteren na bezoeken aan Syrië en Jordanië gewaarschuwd voor de gevolgen van een voortdurende blokkade van het vredesproces. „Als de impasse nog enkele maanden voortduurt, zal dit gevaarlijke consequenties binnen en buiten de regio hebben”, zei hij tegen Egyptische kranten.

Een Israëlische soldaat schoot gisteren een Palestijn dood nadat deze een andere soldaat had neergestoken nabij een joodse nederzetting op dè Westelijke Jordaanoever. De Israëlische veiligheidsdiensten sloten het gebied af. Pas na enige tijd lieten zij de Palestijnse politiecommandant toe om het incident te onderzoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

VS-bemiddelaar Ross reist af naar Israël

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken