Bekijk het origineel

Nieuwe 5-serie laat winst BMW flink toenemen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe 5-serie laat winst BMW flink toenemen

2 minuten leestijd

MÜNCHEN (DPA/ANP) - Vooral dankzij prima verkoopcijfers van de modellen uit de nieuwe 5-serie en de open sportcoupé Z3 Roadster heeft BMW een sterke winstgroei beleefd. De Duitse autofabrikant tilde in het eerste halfjaar het resultaat na belastingen van 335 miljoen mark naar 435 miljoen mark. Dat komt neer op een verbetering van nagenoeg 30 procent.

Daarmee groeide de winst bijna twee keer zo hard als de omzet. Aan revenuen haalde BMW over de eerste zes maanden 29,10 miljard mark binnen, vergeleken met 25,17 miljard mark in dezelfde periode vorig jaar, wat een toename van dik 15 procent betekende.

De inkomsten uit autoverkopen gingen omhoog van 18,42 naar 20,95 miljard mark, terwijl motorfietsen nu 606 miljoen mark opleverden tegen 560 miljoen mark in de vorige verslagperiode. Leasing was goed voor 3,30 miljard mark, vergeleken met 2,66 miljard mark een jaar eerder. Overige inkomsten brachten 4,25 miljard marie op, vergeleken met 3,54 miljard mark een jaar eerder.

De totale autoproductie van de BMW-groep ging omhoog van 575.165 naar 625.450. Uit de BMW-fabrieken rolden 358.489 exemplaren, terwijl de Britse fabrikant Rover, die deel uitmaakt van de BMW-groep, 26.691 stuks in elkaar zette. Het bestuur van de Bayerische Motor

Werke liet gisteren tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers weten dat ook óver het totale jaar de afzet, omzet en de winst hoger zullen uitkomen dan in het afgelopen jaar. BMW wil sneller groeien dan de markt. Het concern denkt dat doel te bereiken door elk jaar ten minste twee nieuwe modellen te introduceren. Op de autotentoonsteUing in Frankfurt zal de fabrikant uit München de gesloten versie van de Z3 ten tonele voeren, evenals een 323i met 2,5 liter zes cyUnder motor en Cruiser R 1200 C Cruiser, een motorfiets.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nieuwe 5-serie laat winst BMW flink toenemen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken