Bekijk het origineel

Zuid-Holland weert klimmers van bruggen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuid-Holland weert klimmers van bruggen

Beveiliging moet ongevallen voorkomen

2 minuten leestijd

BOSKOOP (ANP) - Zuid-Holland gaat drie hefbruggen extra beveiligen om te voorkomen dat onbevoegden die beklimmen. Het gaat om de bruggen in Boskoop, Alphen aan den Rijn en Waddinxveea. Aanleiding is een dodelijke val die een 19-jarige inwoner van Boskoop begin juli maakte, toen hij samen met twee vrienden de hefbrug in zijn woonplaats beklom.

De provincie is gisteren met de gemeente Boskoop tot overeenstemming gekomen over de aanvullende beveiligingsmaatregelen. Met Alphen, Waddinxveen en Rijkswaterstaat volgt nog overleg. Daarnaast is toezicht door de politie nodig, omdat uit onderzoek blijkt dat nooit volledig is uit te sluiten dat mensen de bruggen beklimmen.

De aanpassingen houden in dat de kooiladder die het onderhoudspersoneel gebruikt om in de hefbrugtorens te komen, ruim een meter wordt ingekort. De ladder begint nu nog ongeveer drie meter boven het wegdek. Verder wordt de kooi aan de onderkant afgesloten met een rooster, waar vier extra stalen spijlen bijkomen. Ook komen er “stralenkransen” met scherpe punten om ongewenste bezoekers tegen te houden.

Kosten

In totaal kosten de maatregelen ongeveer 50.000 gulden. Binnen vier weken moeten de voorzieningen zijn uitgevoerd. In de tussentijd zal de pohtie extra controleren en worden waarschuwingsborden geplaatst. Ook voor onderhoudsmensen komt er nieuwe beveiliging, zoals een extra bordes met leuning en andere klimbeveiligingen. Deze aanpassingen moeten binnen zes maanden klaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Zuid-Holland weert klimmers van bruggen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken