Bekijk het origineel

Groter belang in ASLK kost Fortis 665 miljoen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Groter belang in ASLK kost Fortis 665 miljoen

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De Nederlands-Belgische Fortis-groep verhoogt haar belang in de Belgische bankverzekeraar ASLK van 49,9 procent tot 60 procent. Fortis heeft hierover een akkoord bereikt met de Belgische regering, die begin deze maand beslood haar belang van 24,7 procent in ASLK van de hand te doen.

Fortis betaalt voor zijn nieuw verworven belang 12,7 miljard Belgische frank, ofwel ƒ665 miljoen. De groep had al een optie op verwerving van de meerderheid in ASLK, wat staat voor Algemene Spaar- en Lijfrentekas.

Tijdens de verwerving van deze optie op 31 december 1993 bedroeg de waarde van het pakket aandelen nog 6,8 miljard frank. Inclusief rente zou dit bedrag zijn opgelopen tot 8,5 miljard frank. Dat Fortis nu meer betaalt, komt door de sterk verbeterde rentabiliteit van ASLK en de sterk gestegen waardering van vennootschappen.

ASLK Holding bestaat nu uit een verzekerings- en een bankendivisie. De verzekeringsgroep komt echter in de nieuwe constellatie als een zelfstandige dochter onder ASLK-Bank te vallen. Fortis wil daarmee de samenhang tussen bankieren en verzekeren versterken.

Verder ligt een beursgang van ASLK in het verschiet. Voor 14,9 procent van de aandelen in de vergrote ASLK-Bank zal de komende maanden een introductie worden voorbereid. Fortis heeft weliswaar een verkooprecht op dit belang, maar heeft al laten weten de beursgang te ondersteunen. De Belgische overheid wil voor de verkoop vooral particuliere beleggers interesseren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Groter belang in ASLK kost Fortis 665 miljoen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken