Bekijk het origineel

Philips start eigen onderzoek bij Pie Medical

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Philips start eigen onderzoek bij Pie Medical

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Philips gaat zelf onderzoeken of er sprake is geweest van misbruik van voorwetenschap in de tijd dat het concern bezig was het toen nog op de Amsterdamse beurs genoteerde Pie Medical in Maastricht over te nemen. Een Philips-woordvoerder heeft dit gisteren toegegeven, maar wilde niet verder op de zaak ingaan.

Justitie heeft drie mensen drie dagen vastgehouden voor ondervraging. Het gaat om divisiedirecteur C. van der F., een van de topdirecteuren, E. L., en een ex-werknemer van de fabrikant van apparatuur voor echoscopie. Van der F. en L. zijn gewoon in functie. Philips zei maandag geen reden te zien om hen op non-actief te zetten omdat zij verdacht worden.

Philips-dochter Pie liet maandag nog weten geen aanleiding te zien voor verdenking van de twee directeuren. Het bedrijf deelde dit mee na een eigen onderzoek. Deze verklaring zorgde voor wat verwarring, want Philips liet het verzenden ervan zonder opgaaf van reden opschorten. Volgens het elektronicaconcern berustte het ingrijpen echter op een misverstand.

De processen-verbaal van het onderzoek bij Pie, uitgevoerd door de Economische Controle Dienst, gaan deze week naar de officier van justitie in Amsterdam. Deze moet beslissen of “er in de zaak, die de codenaam Sonar heeft gekregen, een gerechtelijk vooronderzoek volgt.

Philips nam de kleine concurrent opmedisch gebied Pie in 1995 over. Kort voor de aankondiging van de overneming trok de koersontwikkeling bij de Pie-aandelen de aandacht op de beurs, Hijomdatspaartbij gymkoersFoto opliep. steeds grotere omzetten de EPA

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Philips start eigen onderzoek bij Pie Medical

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken