Bekijk het origineel

Werknemers van Delta Airlines smokkelden drugs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werknemers van Delta Airlines smokkelden drugs

2 minuten leestijd

SAN JUAN (AP) - De Amerikaanse federale dnigbestrijdingsdknst DEA hedt op Puerto Rico en in de Verenigde Staten nen werknemers van de luchtvaartmaatschappij Delta Airlines aangehouden die ervan verdacht worden tonnen cocaüie gesmokkeld te hebben voor het Colcmbiaanse Cali-karteL

Naar drie andere werknemers wordt nog gezocht. De aanhoudingen vonden gisteren plaats op de luchthaven van San Juan op Puerto Rico en in de Amerikaanse staten Florida en Ohio. Tegen zo’n twintig ex-werknemers van Delta Airlines loopt een onderzoek. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij zei dat men heeft samengewerkt met de politie. Verder wilde ze geen commentaar geven.

De aangehouden werknemers werkten in San Juan bij de ticketbalie en de vrachtafdeling. Ze zouden de afgelopen drie jaar tussen de zes- en tienduizend kilo cocaïne naar de Verenigde Staten doorgesluisd hebben, vooral naar de New Yorkse luchthavens, aldus de DEA. Het onderzoek begon in 1995, nadat 517 kilogram cocaïne werd gevonden in containers van Delta Airlines op de luchthaven van San Juan.

Volgens de DEA blijft Puerto Rico een van de belangrijkste doorvoercentra van drugs. Geschat wordt dat zo’n 40 procent van de uit Zuid-Amerika afkomstige drugs via Puerto Rico naar de VS gesmokkeld wordt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat schepen en vliegtuigen die naar het vasteland van de VS vertrekken, niet onderhevig zijn aan douanecontroles.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Werknemers van Delta Airlines smokkelden drugs

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken