Bekijk het origineel

Groen licht voor fusie Boeing

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Groen licht voor fusie Boeing

2 minuten leestijd

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft haar definitieve goedkeuring gegeven aan de ftisie van de Amerikaanse vUegtuigGibrikanten Bodng en McDonn Douglas. De goedkeuring volgt op de vooriopige goedkeuring van een week geleden en het daaropvolgende fiat van liet coUege ‘van EU-kartelspedaUsten twee dan later.

Alleen van Franse kant is nog kritiek geleverd op de Amerikaanse fusie. De Europese Commissie heeft daarover gisteren niet meer gedebatteerd. Wel wordt gesteld dat de Commissie zich het recht voorbehoudt maatregelen te nemen als blijkt dat Boeing zich niet aan de afspraken houdt. Die afspraken houden onder andere in dat de commerciële vliegtuigbouw van McDonnell Douglas in een aparte onderneming wordt ondergebracht. Verder zullen technologie-licenties en patenten in de militaire sector die gebruikt worden voor de ontwikkeling van civiele vliegtuigen, ook ter beschikking van andere vliegtuigfabrikanten gesteld moeten worden, tegen een redelijke prijs.

Boeing ontbindt de exclusieve verkoopen onderhoudscontracten die afgesloten waren met drie Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en belooft de eerstkomende tien jaar zulke contracten niet af te sluiten. Het bedrijf belooft ook dat het „geen gebruik zal maken van zijn dominante positie op de vliegtuigmarkt” (70 procent). Boeing zal de Europese Commissie jaarlijks een rapport voorleggen van alle gecofinanci; eerde researchprojecten in de militaire en civiele luchtvaart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Groen licht voor fusie Boeing

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken