Bekijk het origineel

Doek valt voor school in Waarder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Doek valt voor school in Waarder

2 minuten leestijd

DEN HAAG/REEUWIJK - Rechter P. van Dijk van de Raad van State heeft geen aanleiding gezien om het ministerie van onderwijs te dwingen tot voortzetting van de bekostiging van basisschool De Wilgenbrink in de kern Waarder.

Het ministerie stopt met de financiering van de school omdat het leerlingenaantal te laag zou zijn. Het Reeuwijkse gemeentebestuur heeft daartegen ingebracht dat het aantal op een bepaald moment te laag was, maar daarna weer aantrok. Er zou voldoende belangstelling bestaan voor de school. Het ministerie zou zich te star opstellen.

Toch heeft de rechter geen aanleiding gezien om in te grijpen. Het gemeentebestuur zal De Wilgenbrink nu laten samengaan met bassisschool De Venen in het 10 kilometer verderop gelegen Reeuwijk-Brug, heeft gemeentewoord voerer E. T. Israël laten weten. Daardoor kan De Wilgenbrink in Waarder nog een jaar openblijven. Daarna valt definitief het doek. In Waarder blijft dan nog één basisschool over: de Prins Willem-AIexanderschool met de Bijbel.

Nog één keer zal de kwestie bij de Raad van State aan de orde komen. Over enkele maanden behandelt de afdeling bestuursrecht namelijk de door het gemeentebestuur aangespannen bodemprocedure. In die procedure wordt definitief uitgesproken of het ministerie juist handelt.

De verwachting is echter dat de bodemprocedure weinig zal opleveren voor het gemeentebestuur, omdat rechter Van Dijk anders wel een schorsing had uitgesproken in de nu afgehandelde spoedprocedure, om vervolgens het ministerie op te dragen voorlopig door te gaan met de bekostiging van de school.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Doek valt voor school in Waarder

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken