Bekijk het origineel

Fransen mogen verzekeraar steun geven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Fransen mogen verzekeraar steun geven

2 minuten leestijd

BRUSSEL (DPA/AFP/ANP) - De Europese Coininissie heeft gisteren toestemming geven voor 23,7 miard frank (ƒ 7 miljard) aan overheidun voor het Franse .verzekeringsconcern GAN. Daaraan jn vrel de voorwaarden verbonden dat het staatsbedrijf binnen een jaar in particuliere handen komt en een deel van zijn activiteiten a&toot

De steun, onder meer in de vorm van herkapitalisering, moet GAN rijp maken voor privatisering. De Europese Commissie wil dat de verkoop van GAN en bankdochter Crédit Industriel et Commercial (CIC) uiterlijk eind juni 1998 is afgerond.

De Commissie verlangt verder dat GAN zicli voor eind 1998 ontdoet van de vastgoeddochters UIC en UIS en van andere bezittingen ter waarde van 2,4 miljard frank (ƒ 800 miljoen). Ook moet het concern zijn buitenlandse activiteiten halveren. Het buitenland levert nu een kwart van de omzet.

GAN, dat de nodige naamsbekendheid Icreeg als sponsor van een profwielerploeg, is de op vier na grootste verzekeraar in Frankrijk. Het concern leed vorig jaar een verlies van 5,7 miljard frank (ƒ 2,9 miljard) op een omzet van 50 miljard frank (ƒ 16,7 miljard). GAN is voor 80,5 procent eigendom van de staat en bezit 93 procent van CIC.

GAN-topman Didier Pfeiffer noemde eerder dit jaar al een aantal mogelijke kandidaten voor overneming van zijn concern. Daaronder waren de Nederlandse ING Groep, het NederlandsBelgische Fortis, Assurances Générales de France, het Duitse Allianz en Assicurazioni Generale uit Italië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Fransen mogen verzekeraar steun geven

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken